Otkriveno ko su tajanstveni Rusi koji su bili uhapšeni u Belorusiji

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici specijalnih snaga Belorusije
Pripadnici specijalnih snaga Belorusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Belorusiji Dmitrij Mezencev izjavio je da su Rusi koji su juče bili uhapšeni u Minsku samo putovali preko Belorusije u treću zemlju.

Ambasador je rekao novinarima da, prema informacijama koje još treba proveriti, Rusi bi mogli biti radnici kompanije koja se bavi privatnim obezbeđenjem i koji su trebali da otputuju u treću zemlju gde bi, u skladu sa komercijalnim ugovorom, obezbeđivali energetsku infrastrukturu. 

„Rusi koji su boravili u sanatorijumu „Belorusočka“ kod Minska su to morali da odsednu, jer su zakasnili na avion koji je leteo iz Minska u treću zemlju“, rekao je ambasador.

Mezencev je naglasio da nošenje maskirne uniforme, kao i njihova nespremnost za ćaskanjem i ispijanjem čašica tokom boravka u Belorusiji nisu razlog za toliku pažnju medija, kao ni za akcije policije, bez ubedljivih razloga.

Mezencev je naglasio da Moskva očekuje od Minska da pokaže dokaze koji su ih podstakli na hapšenje državljana Rusije.

On je saopštio da je u MIP Belorusije poslao notu da mu se dozvoli da ruski konzuli posete uhapšene Ruse.

U Belorusiji su juče uhapšena 33 ruska državljanina, za koje su mediji javili da se radi o članovi ruske "privatne vojne kompanije Vagner". U medijima je dosta bilo spekulacija ko su ti ljudi. Podozrenje su izazvali kod lokalnih meštana svojom zatvorenošću, nisu upotrebljavali alkohol, niti su učestvovali u zabavama. Kako se pokazalo, oni su tu bili samo u prolazu - čekali su let za dalje. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala