Kremlj: Što je manje američkih vojnika u Evropi, to je mirnije

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaJurišni avioni Su-25 lete iznad Kremlja na generalnoj probi Parade pobede u Moskvi
Jurišni avioni Su-25 lete iznad Kremlja na generalnoj probi Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne namerava da se meša u odnose Vašingtona i Berlina, ali Moskva nikada nije skrivala da je bolji manji broj američkih vojnika na evropskom kontinentu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

To je unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država i pitanje bilateralnih odnosa između Vašingtona i Berlina, rekao je Peskov.

Ne nameravamo da se mešamo u ovaj odnos niti ćemo ga komentarisati. Nikada nismo skrivali da što je manje američkih vojnika na evropskom kontinentu, to je mirnije u Evropi. Ovaj naš stav je dobro poznat, tim pre što od završetka blokovske konfrontacije u vreme ‘Hladnog rata’, zapravo, ne postoji nikakva očigledna opasnost i stvarna pretnja, a efemerne pretnje mogu se izmišljati koliko god hoćete“, objasnio je Peskov.

Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da će iz Nemačke biti povučeno skoro 12 hiljada američkih vojnika, od kojih će većina (6,4 hiljade) otići kući, a ostatak će biti rpedislocirani u zemlje NATO-a u Evropi, uključujući Italiju i Belgiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala