Ana Brnabić: Sad je prelomni trenutak, od jeseni čekamo jači udar

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije virusa korona.

Zato, kako dodaje, treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bismo bili spremni za drugi talas epidemije na jesen, kada se očekuje jači udar virusa.

Brnabićeva je kazala da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na kovid 19, kako bi se, dodala je, utvrdilo šta još treba nabaviti od reagenasa, testova i laboratorijskog materijala.

Gde je najkritičnija situacija sa koronom: Dr Kon o epidemiološkoj situaciji

„Takođe, tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta će obići mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na virus korona, kao i da će se dodatno pomoći laboratorija u Kosovskoj Mitrovici“, rekla je Brnabićeva novinarima u Nišu posle otvaranja laboratorije „Vatreno oko“.

Premijerka je kazala da je Niš u drugom piku mnogo bolje prošao nego u prvom, što, kako je rekla, govori da su građani bili disciplinovaniji i da ćemo kao društvo spremnije dočekati jesen.

Ona je navela da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da Vranje više nije u prvih 15 mesta po broju zaraženih.

Brnabićeva je zahvalila građanima na disciplinovanosti i pridržavanju mera i poručila da nastave da se tako ponašaju.

„Mislim da je ovo prelomni trenutak, ako uspemo sada, onda smo izašli iz drugog pika. Moraćemo da zadržimo ovaj nivo discipline i da se pripremimo za jesen“, rekla je premijerka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala