Vučić na video-samitu lidera Zapadnog Balkana: Ne treba da potcenjujemo našu snagu

© Foto : Instagram/budućnost srbijeAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duboko smo zahvalni na finansijskoj podršci Evropske unije, ali to ne sme da bude opravdanje da mi sami ne doprinesemo više jačanju naših ekonomija, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na video-samitu lidera Zapadnog Balkana u organizaciji vašingtonskog Atlantskog saveta.

"Ne bi trebalo da potcenjujemo sopstvene snage, snagu svega onoga što je u našim rukama u regionu, već treba da učinimo sve što možemo da izgradimo istinsko poverenje u regionu", rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je naveo da svi učesnici samita govore o evropskom investicionom paketu, na kojem je naša zemlja, kao i ostale, kako ističe, duboko zahvalna Evropi, ali je istakao i da mi sami možemo da doprinesemo jačanju svojih ekonomija.

U prilog tome naveo da je su kamioni čekali na unutrašnjim granicama 26 miliona sati na godišnjem nivou, a da iz toga može da se zaključi da sedam odsto troškova poslovanja možemo da smanjimo ako se uklone birokratske procedure.

"Zaključak je da možemo da uštedimo više novca nego što ćemo dobiti od bilo koga u Evropi", rekao je Vučić.

Nije važno da li je neko ispred drugih na evropskom putu, jer će svi ostati na Zapadnom Balkanu, a regionalna saradnja ostaće i po ulasku u EU prioritet Srbije, naglasio je Vučić.

"Pripadamo Balkanu i želimo da napravimo pravo ekonomsko okruženje, ne samo za nas, već i sve naše prijatelje u regionu. Ako rešimo naše probleme, više će nas ceniti i poštovati ne samo u EU, već i SAD", naglasio je Vučić.

Sami, ma koliko bili veliki, prema njegovim rečima, male smo države i ne možemo ništa postići.

"Ne treba da potcenjujemo više našu snagu. Moramo sebe da promenimo, da budemo posvećeniji regionu, da učinimo sve što možemo kako bismo izgradili istinsko poverenje između naših zemalja", rekao je Vučić.

Ukazao je da svi učestvuju na svim događajima kako ne bi bili označeni kao crne ovce, ali je dodao da skupovi treba da imaju i smisla i rezultata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala