Manevri na Kavkazu: U prvom planu „Aligatori“ i „Noćni lovci“ /video/

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaBorbeni helikopteri Ka-52 „Aligator“ tokom vazdušnog dela vojne parade povodom pobede u Drugom svetskom ratu
Borbeni helikopteri Ka-52 „Aligator“ tokom vazdušnog dela vojne parade povodom pobede u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velike vojne vežbe u toku su na prostoru Kavkaza -Dagestanu, Severnoj Osetiji, Čečeniji ali i bazama Južnog vojnog okruga u Abhaziji i Južnoj Osetiji. Učestvuje više od 5.000 vojnika i 800 jedinica tehnike, među njima 20 helikoptera.

Angažovani su helikopteri Mi-28N „Noćni lovci“, zatim Ka-52 ili „Aligatori“ i transportno-borbeni Mi-35.

Kako prenosi TV „Zvezda“ glavni zadatak helikoptera Mi-28 je uništavanje tenkova i žive sile protivnika. Može da deluje i po kopnenim ciljevima, da obavlja obaveštajne zadatke i da sprovodi patrole.

Glavno oružje „Noćnih lovaca“ je raketa „ataka“ čiji je domet šest kilometara.  U stanju je da probije oklop tenka debljine 800 milimetara, a njen udarni deo težak je šest kilograma.

„Aligator“ je nastao na bazi udarnog helikoptera K-50 „Crna ajkula“. Predviđen je za uništavanje oklopne i neoklopne  tehnike, žive sile i vazdušnih ciljeva na bojnom polju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala