Kremlj: Tvrdnje o ruskim „dezinformacijama“ o virusu korona ─ „opsesivna fobija“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je „opsesivnom fobijom“ tvrdnje o ruskoj kampanji „dezinformacija“ o virusu korona, koja se širi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema rečima Peskova, ruski mediji aktivno izveštavaju o situaciji sa virusom korona.

„Istini za volju, Rusija ima probleme, ali prolazi kroz taj težak period i to čini bolje nego mnoge druge zemlje. Zaista, svi mediji konstatuju značajne probleme sa kojima se suočavaju SAD u ovom periodu. Stoga u datom slučaju, čak i ukoliko neko i govori o nekoj vrsti dezinformacija, reč je o nekakvoj opsesivnoj fobiji. Naravno, ovde ne treba kriviti za dezinformacije kvalitetan i objektivan rad medija“, rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da Kremlj ne vidi razlog da reaguje na tvrdnje neimenovanih izvora u Americi o ruskom širenju „dezinformacija“ o kovidu 19.

„U datom slučaju ne reagujemo na (tvrdnje) neimenovanih činovnika, tim pre u režiji ‘Njujork Tajmsa’, zbog čega ne vidimo razlog za neku reakciju“, rekao je on.

Ranije su dva američka lista - „Asošijejted Pres“ i „Njujork Tajms“ objavila članke u kojima se Rusija optužuje za širenje dezinformacija o pandemiji. Kako su naveli, bivši agenti Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) navodno objavljuju informacije u pokušaju da utiču na raspoloženje Amerikanaca. Prema medijskim izvorima, Rusija nastoji da utiče na tok predsedničkih izbora u SAD, koji će biti održani u novembru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala