Kada bi Grčka mogla da otvori granice za građane Srbije?

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISGrčka granica
Grčka granica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka gotovo izvesno neće otvoriti svoje granice za građane Srbije do 15. avgusta, a pitanje je da li će i posle tog datuma naši turisti moći u tu zemlju na letovanje, pišu „Novosti“.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, na taj potez Grci su se odlučili zbog trenutne loše epidemiološke situacije u našoj zemlji. Uprkos zahtevima ugostitelja i hotelijera sa Halkidikija da se državljanima Srbije dozvoli ulaz, to se neće menjati.

Postojao je i nagoveštaj da bi mogao da bude dozvoljen ulazak turistima, uz negativan pi-si-ar (PCR) test na virus korona, ali očigledno se to neće dogoditi. Prostor gde naši građani mogu da putuju izuzetno je sužen, pa tako, kada je reč o regionu, možemo samo u Bosnu i Hercegovinu, bez ikakvih barijera. U Hrvatsku se može uz negativan test ili karantin, a ostale zemlje nas i ne puštaju, izuzev Bugarske, koja je popustila mere i dozvoljava ulazak uz PCR test.

„Turističke agencije sada ne planiraju Grčku uopšte, jer je sve neizvesno“, izjavio je za „Novosti“ Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

Prema njegovim rečima, postoje neke indicije da će se otvoriti granica za avio-saobraćaj, uz negativan rezultat testa, ali je to pod znakom pitanja. Takođe, za agencije je skoro neizvodljivo da pod tim uslovom vode turiste u Grčku.

Inače, Vlada Grčke je proširila listu mesta na kojima je obavezno nošenje maske, kao odgovor na sve veći broj zaraženih. Tako se bez maske ne može u supermarket, javni prevoz, taksi, tržne centre, kafe-bar, male prodavnice, uslužne objekte, banke i javna komunalna preduzeća, a maska se mora nositi i tokom lekarskih intervencija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala