U Rusiji registrovano više od sto testova za otkrivanje virusa korona i antitela

CC0 / / Vakcina – ilustracija
Vakcina – ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je registrovano 118 vrsta testova, od kojih je 26 za otkrivanje infekcije virusom korona, izjavila je direktorka savezne službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) Ana Popova.
„Danas je u Rusiji registrovano i u upotrebi 118 različitih testova, od kojih je više od 50 ruske proizvodnje. Od ovog broja 92 služe za otkrivanje antitela na virus, a 26 se koriste za lančanu reakciju polimerizacije (PCR)“, objasnila je Popova virtuelnom simpozijumu „Uticaj pandemije kovida 19 i HIV-a na dostizanje ciljeva održivog razvoja“.

Ona je istakla da 17 naučnih instituta u zemlji razvija 26 varijanata vakcina protiv virusa korona.

Ona je navela da je jedna vakcina prošla klinička ispitivanja na dobrovoljcima, a da Centar „Vektor“ razvija vakcinu u svojoj proizvodnji vakcinu na šest različitih tehnoloških platformi.  

Popova je izdvojila vakcinu koju pravi „Vektor“ kao vakcinu koja u svom sastavu nema biološki agens, pa su negativne reakcije na nju minimalne.

„Vakcina se razlikuje od svih sličnih, jer je peptidna, odnosno ne sadrži biološki agens ni u jednom delu i, prema tome, apsolutno je areaktogena“, istakla je Popova.

Ranije je objavljeno da je „Vektor“ dobio 24. jula dozvolu da sprovodi klinička ispitivanja vakcine protiv kovida.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala