Rusija proširuje listu mogućnosti za uvođenje ekonomskih sankcija stranim licima

© Sputnik / Aleksandr Astafьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Mihail Mišustin obraća se poslanicima Državne dume
Predsednik Vlade Rusije Mihail Mišustin obraća se poslanicima Državne dume - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Rusije je podnela Državnoj dumi nacrt zakona kojim se omogućava uvođenje ekonomskih sankcija kompanijama i fizičkim licima u uslovima koji predstavljaju pretnju bezbednosti zemlje.

Sadašnji zakon omogućava da se uvode sankcije, suspenduju međunarodni sporazumi i programi, uvode ograničenja za turizam, zabranjuju ili ograničavaju finansijske operacije.

Ako amandmani na zakon budu usvojeni, sankcije, kao odgovor na neprijateljske akcije drugih država će se moći primenjivati, ne samo prema stranim kompanijama i licima, već i prema kompanijama, čiji strani kapital čini 25 odsto vrednosti.

Vlada predlaže da se Centralnoj banci da pravo da oduzima licence učesnicima tržišta ako ne budu poštovali naredbu o blokiranju sredstava u okviru primene sankcija.

Zakon reguliše i način uvođenja zabrane vršenja finansijskih operacija i zamrzavanja novčanih sredstava i druge imovine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala