Mogući uzrok havarije na gasovodu u Bugarskoj ─ istrošenost materijala

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istrošenost materijala najverovatniji je uzrok havarije na bugarskom gasovodu koja se dogodila u ponedeljak, izjavio je izvršni direktor kompanije „Bulgartransgaz“ Vladimir Malinov.

„Smatramo da je najverovatniji uzrok (havarije) starenje materijala. S obzirom da je gasovod izgrađen u periodu 1990-1991. godine, znači da je star oko 30 godina. Prema našem programu za popravku, ovaj deo nije bio planiran za remont. U skladu sa tehničkim zahtevima, potrebno je da se tehnički pregled obavlja na svakih deset godina. Ona je na ovom delu izvršena 2014. godine“, objasnio je Malinov za bugarsku televiziju „BTV“.

Malinov je dodao da se sada razmatra nekoliko mogućih uzroka incidenta. Prema njegovim rečima, kompanija planira da što pre nastavi sa isporukama gasa u Grčku.

Kompanija „Bulgartransgaz“ saopštila je da je u ponedeljak ujutru na području sela Kulata na jugozapadu Bugarske došlo eksplozije u kojoj niko nije povređen. Oštećeno je oko 200 metara gasovoda i u toku su popravke. Grčka prima ruski gas preko Bugarske iz gasovoda „Turski tok“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala