Iznenađenje na konferenciji za medije: Komentari čuvenog tenora u vezi sa koronom sve iznenadili

© AP Photo / Claudio FurlanAndrea Bočeli
Andrea Bočeli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čuveni tenor Adrea Bočeli kritikovao je odgovor Vlade Italije na pandemiju koronavirusa rekavši da je bio ponižen uvođenjem mera karantina.

On je ujedno pozvao građane da odbiju da poštuju pravila koja su još na snazi.

Bočelijevi komentari na konferenciji održanoj u Senatu Italije iznenadili su sve i svi su bili šokirani, prenose agencije, s obzirom na to da je čuveni tenor smatran simbolom nacionalnog jedinstva u jeku pandemije i mera karantina, kada je za Uskrs pevao u praznoj milanskoj katedrali. Njegov nastup tada je prenošen uživo.

„Osećao sam se poniženo i uvređeno. Nisam mogao da napustim kuću iako nisam počinio nikakav zločin“, rekao je Bočeli na konferenciji kojoj su prisustvovali pripadnici opozicije, uključujući i lidera Ligea Matea Salvinija, koji je i sam kritikovao odgovor Vlade na pandemiju.

Rojters prenosi da je čuveni operski pevač, koji ima 61 godinu, priznao da je prekršio mere karantina „zato što nije smatrao da je ispravno i zdravo da ostane kod kuće u njegovim godinama“.

On je takođe rekao da veruje da situacija nije mogla da bude toliko ozbiljna kao što su vlasti to predstavile, s obzirom da ne poznaje nikog ko je zbog korone bio smešten na odeljenje intenzivne nege.

Mere karantina u Italiji su uvedene početkom marta, da bi kasnije bile ublažavane po fazama tokom tri meseca.

Radi zaštite od koronavirusa, u toj zemlji su i dalje na snazi mere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima.

Andrea Bočeli pozvao je na bojkot tih pravila.

„Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo...“, predložio je.

U Italiji je od početka pandemije koronavirusa zaraženo blizu 250.000 ljudi, dok je od posledica kovida 19 preminulo preko 35.000 pacijenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala