Zaposleni u Guglu radiće od kuće do leta 2021. godine

© PixabayGugl
Gugl - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gugl je odlučio da zaposleni u toj kompaniji rade od kuće najmanje do jula sledeće godine.

Glavni izvršni direktor Gugla Sundar Pičai doneo je odluku prošle nedelje posle sastanka direktora tog internetskog diva, na kom se vodila rasprava o radu od kuće, navodi „Vol strit žurnal“.

Gugle je pre planirao da radnici ostanu da rade kod kuće do kraja 2020. godine. Međutim doneta je nova odluka, koja se odnosi na sve zaposlene u Guglu, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

Kako je objavljeno, Sundar Pičai želi posebno da pomogne radnicima koji se moraju brinuti o deci, jer je u celom svetu neizvesno funkcionisanje škola na početku nastavne godine na jesen.

Jedna nemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tokom krize izazvane virusom korona radnici doživljavaju kao pozitivni pomak.

„Zaposleni koji su za vreme krize prešli na rad od kuće, ređe su pod stresom i produktivniji su", navodi se u studiji koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK uradio institut Forsa i IGES.

Pre pandemije 21 posto ispitanih reklo je da se nalazi pod stresom, dok je to tokom krize zbog virusa korona to tvrdilo njih samo 15 posto.

Među onima koji u međuvremenu redovno rade od kuće, njih 56 posto je izjavilo da se kod kuće oseća produktivnije nego na radnom mestu.

Dalji pozitivni učinci rada od kuće bolje su usklađivanja rada i porodice (dve trećine ispitanih), a jednak udeo ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanje putovanja na radno mesto.

Jedna nemačka novinska agencija prenela je da je 76,9 posto ispitanih navelo da bi takvu formu rada htelo zadržati i u budućnosti, prenosi portal HRT.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala