Vatromet obasjao Nevu: Sankt Peterburg proslavio Dan ratne mornarice /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaVatromet u Sankt Peterburgu povodom Dana ruske mornarice
Vatromet u Sankt Peterburgu povodom Dana ruske mornarice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svečana artiljerijska počasna paljba u znak obeležavanja Dana ratne mornarice Rusije održana je u Sankt Peterburgu u nedelju u 22.30 po moskovskom (odnosno u 21.30 po srednjoevropskom vremenu) i trajala je 10 minuta.

Pres-služba Zapadnog vojnog okruga saopštila je da je počasni divizion Mihajlovske vojne artiljerijske akademije, smešten na Petropavlovskoj tvrđavi, ispalio 30 plotuna iz 12 oruđa D-44 kalibra 85 milimetara.

Na nebo je takođe ispaljeno tri hiljade vatrometa preko 50 vrsta, među kojima su bili „Svetlana“, „Slava“, „Rubin“, „Asolj“, „Vega“ i „Fialka“. Vatrometi su se širili i do 300 metara.

Povodom Dana ratne mornarice u šest luka u Rusiji su održane morske parade, a takođe i u vodama sirijske luke Tartus.

Na paradi u Sankt Peterburgu učestvovalo je 46 brodova, čamaca i drugih plovila, a među njima i fregata „Admiral Kasatonov“, brod „Viceadmiral Kulakov“, veliki desantni i mali raketni brodovi, korvete, podmornice, kao i prvi ruski linijski (ratni brod) „Poltava“. Na paradi su učestvovali i avioni i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva.

Sankt Peterburg: Glavna parada povodom Dana ratne mornarice - Sputnik Srbija
Zapadni mediji o paradi: Vojna modernizacija ─ glavni prioritet Rusije /video/

Glavna parada povodom Dana ratne mornarice Rusije održana je u Sankt Peterburgu. Paradi je prisustvovao predsednik Rusije i vrhovni komandant ruske vojske Vladimir Putin. Uz predsednika je bio i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Vladimir Putin čestitao je u Sankt Peterburgu Dan ratne mornarice uz poruku da je Vojno-pomorska flota više od tri veka na straži suvereniteta zemlje i da uvek čvrsto brani nacionalne interese.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala