Rusi masovno kupuju „zlatne pasoše“: Crna Gora visoko na listi želja

Pratite nas
Bogati Rusi poslednjih meseci sve češće se interesuju za „zlatne pasoše“ - programe koji im omogućavaju da dobiju prebivalište u drugim državama u zamenu za investicije, piše „Forbs“, pozivajući se na podatke kompanije za konsalting Knight Frank.

Prema podacima analitičara, najveća potražnja je za pasošem Portugalije, država Karipskog basena (Grenade, Antigua i Barbuda, Sent Kits i Nevis), dok su na trećem mestu Kipar i Malta.

Kompanija „Henley & Partners“ navodi da Ruse interesuje i državljanstvo Crne Gore. Samo od početka jula za crnogorski pasoš se obratilo nekoliko desetina ruskih građana.

U ovom trenutku, neki „zlatni pasoši“ se mogu kupiti jeftinije, nego pre pandemije – turistička sezona je jako loša i države rade sve kako bi privukle investicije. Jedna od mera je smanjenje sume novca za dobijanje državljanstva.

U „Knight Frank“ su izračunali: broj obraćanja za „zlatne pasoše“ u periodu od marta do maja porastao je za 20 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Kako se očekuje, Rusi će i na jesen nastaviti sa kupovinom pasoša, kada mnoge države otvore granice i klijenti dobiju mogućnost da neposredno na licu mesta izaberu objekte za investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala