Napad Hezbolaha na izraelsku vojsku u Libany u blizini mirovnjaka Vojske Srbije

© Sputnik / Senka MilošPripadnici Vojske Srbije na misiji u Libanu
Pripadnici Vojske Srbije na misiji u Libanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu su dobro. Svi se nalaze na sigurnom, u bazi Ujedinjenih nacija i nisu bili pod neposrednom vatrom, saznaje Sputnjik u Vojsci Srbije.

Bezbednosna situacija u južnom Libanu se pogoršala, jer su snage Hezbolaha otvorile vatru na izraelsku vojsku. Pripadnici Vojske Srbije pri mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija nalaze u tom delu Libana, ali kako Sputnjik saznaje u VS svi su na sigurnom, u bazi Ujedinjenih nacija i nisu bili pod neposrednom vatrom.

Izraelska vojska je prijavila "bezbednosni incident" na granici sa Libanom i naredila stanovnicima regiona da ostanu kod kuće. Prema izvoru Rojtersa, radi se o napadu Hezbolaha na područje farme Šeba.

Hezbolah je izveo operaciju protiv izraelske vojske u znak odmazde zbog smrti borca 20. jula u vazdušnom napadu na ivici Damaska koji je pripisan Izraelu.

Izrael je naredio zadržavanje stanovništva koje živi na granici sa Libanom nakon "bezbednosnog incidenta", saopštila je vojska te zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala