Na Crnom moru završene vojne vežbe Ukrajine i SAD „Morski povetarac 2020“

© REUTERS / UKRAINIAN DEFENCE MINISTRYAmerički razarač "Porter" na vojnim vežbama "Morski povetarac 2020" na Crnom moru
Američki razarač Porter na vojnim vežbama Morski povetarac 2020 na Crnom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodne vežbe „Morski povetarac 2020“ završene su na Crnom moru, svi zadaci manevara u potpunosti su ispunjeni, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine.

„Na Crnom moru završene su jubilarne dvadesete međunarodne vojne vežbe ‘Morski povetarac’... Svi zadaci manevara na Crnom moru u potpunosti su izvršeni. Rukovodioci vežbi ‘Morski povetarac 2020’ sa ukrajinske i američke strane zahvalili su svim učesnicima na visokom nivou profesionalne pripreme i efikasnom izvršenju zadataka. Prema njegovim rečima, ove vežbe su još jednom pokazale visok nivo saradnje između Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država, regionalnih saveznika i partnera kako bi se osigurala gotovost i interoperabilnost u crnomorskom regionu“, ističe se u saopštenju.

Komandant ratne mornarice Ukrajine Aleksej Neižpapa saopštio je 20. jula da su u Crnom moru počele međunarodne vojne vežbe.

Prema navodima pres-službe, u vežbama je učestvovalo oko dve hiljade vojnika iz Ukrajine, SAD, Bugarske, Gruzije, Norveške, Rumunije, Turske i Španije, više od 20 brodova, kao i avioni, helikopteri i slično.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala