Kremlj: Razgovor Putina i Zelenskog konstruktivan

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje
Pogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atmosfera telefonskog razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bila je konstruktivna i poslovna, razgovor je bio sadržajan, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski je u nedelju pozvao Putina telefonom. Dvojica lidera razgovarali su o rešavanju situacije u Donbasu.

Primirje u Donbasu mora se poštovati

Peskov je, takođe, rekao da Kremlj smatra da je potrebno da sve strane u sukobu na jugoistoku Ukrajine moraju u potpunosti da se pridržavaju obaveza prekida vatre.

Na pitanje novinara pod kojim uslovima Kremlj može garantovati poštovanje primirja na jugoistoku Ukrajine, portparol je odgovorio da je režim prekida vatre, kao i činjenica da je rukovodstvo samoproglašenih republika u svom ukazu napisalo o neodređenom prekidu vatre, odluka koja zaslužuje sve pohvale izaziva zadovoljstvo.

„To je veoma značajna pozitivna činjenica u pravcu jačanja međusobnog poverenja i ublažavanja napetosti na kontakt-liniji. Biće važno da se obe strane u potpunosti pridržavaju svojih obaveza i dogovora“, istakao je Peskov.

Donbas i Kijev od ponedeljka potpuno prekidaju vatru i uvode dodatne mere kako bi se osiguralo primirje. Mere će biti na snazi sve dok sukob u regionu ne bude potpuno rešen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala