Estonija gradi zid na granici sa Rusijom

© Sputnik / Sergeй Stepanov / Uđi u bazu fotografijaPešački prelaz na estonsko-ruskoj granici
Pešački prelaz na estonsko-ruskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Estonije je počela da pojačava zaštitu granice sa Rusijom. Vlasti Talina planiraju da izgrade okolne i prilazne puteve, ograde i uspostave sistem za osmatranje.

Pretpostavlja se, da će se za tri godine napraviti infrastruktura na delu granice dužine 23,5 kilometara – od Viruma, gde se spajaju granice Letonije, Rusije i Estonije do pograničnog punkta Luhama, piše Postimes.

Trenutno je jedna desetina, od 136 km granice, opremljena specijalnim sredstvima za osmatranje. Veliki deo posla oko čuvanja granice obavljaju patrole, mada „ljudsko oko ne može da prati baš svaki metar granice.“

Graničari baltičke republike su se umorili patrolirajući duž granice sa Rusijom.

Koliko će sam Talin da potroši novca na novitete na granicama, za sada se ne zna.

Podsećamo, Ukrajina već nekoliko godina pokušava da učvrsti svoju granicu prema Rusiji. U periodu dok je Arsenij Jacenjuk bio premijer Ukrajine napravljen je plan izgradnje „Evropskog zida“, koje su kasnije novinari nazvali „Zid Jacenjuka“. Prvobitno je bilo planirano 517 miliona dolara za njegovu izgradnju. Dužina rusko-ukrajinske granice je preko 2.000 kilometara, a Kijev je već potrošio 3,6 milijardi dolara za 13 kilometara.

Moguće je, da će se Estonci bolje snaći u izgradnji svog zida.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala