Đurić sa Bocan-Harčenkom o problemima Srba na KiM

© Foto : Kancelarija za KiMSastanak ambasadora Rusije Aleksandra Bocana-Harčenka i direktora kancelarije za KiM Marka Đurića
Sastanak ambasadora Rusije Aleksandra Bocana-Harčenka i direktora kancelarije za KiM Marka Đurića  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom-Harčenkom o problemima Srba na Kosovu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Đurić je ambasadora Rusije upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, problemima srpskog naroda i tokom dijaloga - kako na političkom tako i na ekspertskom nivou.

Đurić je na sastanku rekao da je Beograd opredeljen za dijalog kao sredstvo za normalizaciju prilika u regionu i stvaranje uslova za ekonomski razvoj, ali nikome neće biti dozvoljeno da ponižava Srbiju i ispostavlja joj zahteve da zanemari elementarne državne i nacionalne interese.

Prema Đurićevim rečima, bratske veze srpskog i ruskog naroda, kao i odnos suštinskog razumevanja i poverenja koji su izgradili predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, nastaviće da budu temelj izvanrednih odnosa Rusije i Srbije.

Direktor Kancelarije za KiM izrazio je uverenje da će Srbija i nadalje imati podršku Rusije na međunarodnom planu kada je reč o KiM.

U ime Vlade Srbije i srpskog naroda, Đurić je još jednom ambasadoru Bocan Harčenku zahvalio zbog dragocene pomoći koju je Rusija obezbedila u borbi protiv pandemije ali i na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala