Zelenski pozvao Putina

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita "normandijske četvorke" u Parizu
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Vladimir Zelenski razgovarali su telefonom o situaciji u Donbasu i pandemiji virusa korone, saopštila je pres-služba Kremlja.

Između ostalog, dva lidera su pozitivno ocenila sporazum koji je postigla kontakt grupa o dodatnim merama za postizanje mira u Donbasu.

„Ukazana je i neophodnost povećanja efikasnosti pregovaračkih napora u okviru Minske kontakt grupe“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, Putin je naglasio da izjave ukrajinske strane da Minski sporazum nema alternativu, treba pokazati u praksi. Na primer, odluka Vrhovne rade od 15. jula o načinu održavanja lokalnih izbora je u suprotnosti sa Minskim sporazumom i stavlja pod znak pitanja perspektive rešavanja krize.

„Izražena je i ozbiljna zabrinutost nedavnim izjavama visokih ukrajinskih zvaničnika da su niz tačaka (Minskog sporazuma) neprihvatljive i da ga treba revidirati“, saopštili su u Kremlju.

Predsednici su razmenili mišljenja i o pandemiji virusa korona.

Razgovor je obavljen na inicijativu ukrajinske strane. Poslednji razgovor dva lidera je bio održan još u februaru ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala