Vučić: Srbija kupuje još aviona, tri odgovora Prištini /video/

Pratite nas
Moraćemo da ojačamo avijaciju i da kupimo neke od lovačko-bombarderskih aviona, već smo pokrenuli neke korake u tom pravcu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete kasarni u Sremskoj Mitrovici. On je rekao da postoje tri otvorena pitanja u vezi sa ponašanjem Prištine tokom Briselskog dijaloga.

Teško je razvijati skupu lovačku avijaciju, obnovili smo bombarderski deo, imamo 10 „migova 29“, uskoro će operativno biti 14, modernizovane „orlove“, super G4, međutim, to mora da bude mnogo snažnije, rekao je Vučić.

Nabavljamo generaciju aviona 4 i 4 plus i idemo na modernije, rekao je predsednik.

Kada je u pitanju ponašanje Prištine tokom Briselskog dijaloga, budući da su nastavili kampanju za dalje priznanje Kosova, Vučić kaže da postoje tri odgovora Srbije.

Prvo je da reč i potpis Prištine ne znači ništa, ni na potpis za Zajednicu srpskih opština, ni na ono što su obećali Grenelu, rekao je Vučić.

„Pod dva, kako je moguće da niko iz međunarodne zajednice ne reaguje, da Priština traži dodatna priznavanja. Formalno će pred nama nešto da kažu, ali suštinski im zameriti neće“, naveo je predsednik Srbije.

„Pod tri, moramo da čuvamo mir i stabilnost i da ne gubimo nerve. Ako Priština bude nastavili svoju kampanju za dodatno priznavanje, mi ćemo nastaviti kampanju za otpriznavanje i biće pet puta jača“, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je prokomentarisao i vest da je i drugi kontigent oklopnih vozila iz SAD stigao na Kosovo i Metohiju, navodeći da Amerikanci, Turci i Nemci brinu o svom čedu.

Vučić je rekao da su srpske bezbednosne službe upoznate sa tom dostavom i da Srbija istog sekunda zna šta stiže na Kosovo i Metohiju, precizirajući da su „hameri“ stigli na KiM 20. jula.

Za razliku od Hrvatske, Srbija odlučila da bude gospodar svog neba

Predsednik Srbije je poručio da je Srbija odlučila da sama bude gospodar svog neba i da ga sama čuva, za razliku od, na primer, Hrvatske.

Ukazao je i da je Srbija pokrenula neke inicijative u pravcu nabavke lovačkih aviona, koji štite borbene u akciji.

Povodom vesti iz Hrvatske da ta zemlja ni za vreme mandata nove vlade neće uspeti da nabavi nove „migove“ i da će morati da prizemlji stare, Vučić je rekao da se mi ne takmičimo sa njima, jer će njima neko drugi da čuva nebo, preneo je Tanjug.

„To je pitanje izbora da li želite da neko drugi čuva vaše nebo ili da budete svoj gospodar. Mi smo se odlučili da sami čuvamo svoje nebo, da budemo svoj gospodar“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić o koroni: Spremni smo da se suočimo sa mnogo težim talasom

Kada je u pitanju virus korona, Vučić je rekao da smo spremni da se suočimo sa mnogo težim talasom

Predsednik Srbije je rekao da očekuje da će broj zaraženih virusom korona početi da opada sledeće nedelje, a povodom peticije grupe lekara koji su zatražili smenu Kriznog štaba poručuje da će uvek biti na strani zdravstvenih radnika koji sebe nesebično daju da bi spasili ljudske živote.

Ističe da su država i čitav Krizni štab dali sve kako bi zaštitili ljudske živote i podsetio da je država uspela da nabavi svu medicinsku opremu, kao i da 1.030 respiratora stoji u magacinu za slučaj jačeg udara virusa korona na jesen.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala