Tajni ugovor: Amerikanci poslali oklopna vozila Prištini

© Sputnik / Mihail Palinčak / Uđi u bazu fotografijaAmerička oklopna vozila
Američka oklopna vozila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi deo kontingenta oklopnih vozila iz Sjedinjenih Američkih Država stigao je na Kosovo i Metohiju, potvrdio je komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama. Kako je dodao, u pitanju je tajni ugovor sa SAD i najavio dalju nabavku naoružanja.

Rama je za Radio Slobodna Evropa rekao da je dopremanje ovog kontingenta povezano sa sporazumom koji je tzv. Kosovo potpisalo sa SAD prošle godine, prenosi Tanjug.

On je naglasio da su podaci o broju i ceni vozila za sada tajna, ali je dodao da će o tome moći da se razgovara u budućnosti.

Kosovska vojska - Sputnik Srbija
Izvor Vlada Kosova: Nemačka naoružava KiM topovima i raketnim sistemima – uz mig Angele Merkel

Ukazao je da se mogu očekivati dalji ugovori sa SAD.

„Ovo je tajni ugovor. Na osnovu potreba nastavićemo da kupujemo i u budućnosti. Ugovori koje imamo sa SAD tiču se sistema naoružanja i taktičkih vozila. Sklopićemo i druge ugovore naredne godine“, rekao je Rama.

On je dodao da su oklopna vozila kupljena novcem iz kosovskog budžeta, prenosi Kosovo onlajn.

„To je drugi deo kontingenta koji je stigao. Prošle nedelje je došao deo, a sada je isporuka završena. Reč je o oklopnim vozilima tipa hamvi iz SAD“, rekao je Rama.

Dodao je da je prošle godine tzv. Kosovo dobilo kao donaciju 27 identičnih vojnih vozila od SAD, dok su pre dve godine kupljena 24 vozila.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala