Ruski mitropolit spreman da ispita na sebi vakcinu protiv korone

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene veze mitropolit Ilarion
Predsednik Odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene veze mitropolit Ilarion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik odeljenja za spoljne crkvene veze Ruske pravoslavne crkve mitropolit Volokolamski Ilarion izrazio je spremnost da testira vakcinu protiv virusa korone.
„Prihvatio bih da testiram vakcinu. Mislim da, što pre se obave ta testiranja, biće bolje, jer je rizik od zaraze i dalje veliki i svaki dan je važan. Vidimo po ciframa kako svaki dan umiru ljudi. Zato, što pre vakcine budu testirane i registrovane i javno dostupne, biće bolje“, rekao je mitropolit pravoslavnoj televiziji „Spas“.

Po mišljenju mitropolita Ilariona, da li će vakcina protiv korone biti čudotvorni lek, zavisiće isključivo od njenog kvaliteta.

Naučnici preduzimaju „herojske napore kako bi što pre našli sredstva za sprečavanje ove strašne bolesti“, naglasio je on.

„Iskustvo pokazuje da je vakcinacija vrlo ozbiljno sredstvo za sprečavanje različitih vrsta virusa“, zaključio je predstavnik RPC.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala