Rat Jermena i Azerbejdžanaca na ulicama Moskve, ruski oligarh daje novac da se smire strasti /video/

© AFP 2023 / Steffi LoosRat na ulicama Londona: Opšte tuča Jermena i Azerbajdžanaca /video/
Rat na ulicama Londona: Opšte tuča Jermena i Azerbajdžanaca /video/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski milijarder Sergej Sarkisov pozvao je predstavnike azerbejdžanske i jermenske dijaspore u Moskvi da prestanu sa izazivanjem nereda u ruskoj prestonici, javlja RBK.

Biznismen je saopštio da ne voli „besmisleno nasilje“, naglasivši da su njegovog pradedu ubili verski i nacionalni fanatici, dok su dobri ljudi iste nacionalnosti spasili dedu i njegovu sestru, rizikujući živote članova svoje porodice.

„Ja i brat smo rođeni i odrasli u Moskvi. Imam mnogo prijatelja Azerbejdžanaca – divnih i dobrih ljudi, čije prijateljstvo mi je mnogo važno“, navodi se u saopštenju Sarkisova.

On kaže da ga je sramota za vandale koji su odlučili da ispolje svoj nacionalizam kroz nasilje i uništenje imovine. Biznismen je pozvao obe dijaspore da „urazume vandale“ i „ne sramote svoj narod“, izazivajući tuče u „kući koja ih je prihvatila“, tj. Rusiji.

„Naša porodica će obavezno nadoknaditi štetu koju su Jermeni naneli azerbejdžanskim biznismenima“, obećao je Sarkisov.

Moskovska policija je saopštila juče da je uhapsila više od 30 osoba koji su učestvovali u masovnoj tuči Jermena i Azerbejdžanaca. Poslednjih nekoliko dana u ruskoj prestonici je bilo zabeleženo više slučajeva narušavanja javnog reda i mira, nanošenja štete imovini i telesnih povreda građanima dve gore navedene republike.

Porodica Sarkisov je jedna od najuspešnijih u Rusiji, čije bogatstvo se procenjuje na 1,6 milijardi dolara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala