Haos na ulicama Portlanda: Protesti, sukobi, suzavac /video/

© AP Photo / Noah BergerProtesti u Portlandu
Protesti u Portlandu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uporni demonstranti i dalje se ne razilaze sa prostora ispred zgrade federalnog suda u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon.

Nezadovoljni građani ispaljuju pirotehnička sredstva na zgradu suda dok federalne snage bezbednosti uzvraćaju ispaljivanjem patrona suzavca, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Hiljade ljudi izražava nezadovoljstvo zbog odluke federalnog suda da se odbije zahtev o „ograničavanju delovanja pripadnika federalnih snaga bezbednosti“ koji hapse nezadovoljne građane i predstavnike lokalnih vlasti tokom protesta protiv administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

​U proteste su se uključile brojne organizacije među kojima su Udruženje zdravstvenih radnika, Nastavnici protiv tiranije, Advokati za Crne živote i Majke u zidu, ali i visoka gradska funkcionerka Džo En Hardesti, komesarka grada Portlanda i članica Demokratske stranke, koja se i obratila učesnicima demonstracija.

Jedna federalna služba bezbednosti proglasila je ove demonstracije „nezakonitim okupljanjem“, navodeći da je nekoliko njenih pripadnika povređeno.

Sukobi demonstranata i policije dodatno podgrevaju političke tenzije širom SAD izazvane kontroverznim odlukama predsednika Trampa o angažovanju federalnih snaga bezbednosti na ulicama američkih gradova.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala