Vladajuća stranka Bugarske: Predsednik se ponaša kao zločinac

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ponašanje predsednika Rumena Radeva tokom protesta se može okarakterisati kao zločin, izjavila je predsednica parlamentarne grupe vladajuće partije GERB (Građani za evropski razvoj Bugarske), Danijela Daritkova.

Ona je komentarisala izjavu Radeva da je neophodno da vlada i glavni tužilac podnesu ostavku, a da se parlament raspusti. Po rečima Daritkove, predsednik je tokom svog mandata demonstrirao nepoštovanje parlamenta.

„Podignutom pesnicom i podsticanjem pobune protiv zakonski izabrane vlade Bugarske, on poziva da se Narodna skupština raspusti. Umesto da pozove na poštovanje zakona, predsednik podržava nezakonite akcije i građansku neposlušnost. Podsticanje na zločin i remećenje javnog reda – to je zločin, gospodine predsedniče“, izjavila je Daritkova obraćajući se parlamentu.

U petak su članovi Narodnog sobranja (parlamenta) glasali za ostavku ministra finansija Vladislava Goranova, ekonomije Emila Karanikolova, turizma Nikoline Angelkove, unutrašnjih poslova Mladena Marinova. Ministar zdravlja Kiril Ananjev će biti postavljen na mesto ministra finansija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala