Velike vojne vežbe ruske vojske: Tutnje haubice i raketni sistemi /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRaketni lanser "Grad"
Raketni lanser Grad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na poligonu Mulino u ruskoj Nižegorodskoj oblasti održavaju se velike vojne vežbe, koje su započele zaglušujućom paljbom raketnih sistema „Grad“. Ruska vojska uvežbava aktivnu odbranu i kontranapad, prenosi televizija „Zvezda“.

Prema planu vojnih vežbi, tenkovska kolona je naletela na neprijatelja sa kojim se sukobila i počela da se povlači prema prvoj liniji odbrane. Motorizovana pešadija je otvorila vatru koristeći protivtenkovske navođene rakete i streljačko oružje, a zatim se povukla na drugu liniju odbrane.

U vežbama je učestvovalo oko 1.500 vojnika i stotine jedinica oklopne i specijalne tehnike, između ostalog i haubice „Msta B“. Ulogu protivnika igrale su pokretne mete i oprema.

Motorizovana pešadija, opremljena tenkovima i artiljerijom, a tokom vežbi su se oslanjali na iskustvo u savremenim oružanim sukobima.

Mladi oficiri su položili ispit na terenu, tokom koga su vežbali da samostalno donose odluke i organizuju interakciju sa drugim rodovima vojske.

Nakon ovih vežbi, za mesec dana će najbolji oficiri zajedno sa svojim jedinicama učestvovati na međunarodnom takmičenju „Armija 2020“.

Vojni poligon Mulino je najveći u Istočnoj Evropi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala