Svakodnevno špijuniranje: Ruski lovac ponovo presreo američki „Posejdon“

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-27
Lovci Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac Su-27 ponovo je bio prinuđen da uzleti kako bi presreo američki izviđački avion P-8A „Posejdon“, koji je i danas leteo iznad Crnog mora u pravcu ruske granice.
„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora iznad neutralnih voda Crnog mora registrovala su 24. jula vazdušnu metu koja se približavala državnoj granici Rusije. U cilju presretanja aviona, u vazduh je podignut lovac Su-27, koji pripada snagama protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga“, kaže se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije,

Navodi se, da se posada ruskog lovca približila vazdušnom objektu na bezbednu udaljenost i identifikovala ga kao američki izviđački avion P-8A „Posejdon“.

„Pošto se američki izviđački avion okrenuo od ruske državne granice, ruski lovac se vratio na aerodrom u bazu“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da se ceo let ruskog aviona Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima.

Na severozapadu Crnog mora su 20. jula počele vojne vežbe Ukrajine i NATO-a „Morski povetarac 2020“. Ruska vojska izveštava da Crnomorska flota prati brodove i avijaciju NATO, koja učestvuje u ovim vežbama.

Podsetimo, i juče je ruski lovac Su-27 kako presreo američki izviđački avion P-8A „Posejdon“ iznad Crnog mora.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala