Srpska vojska na ruski pogon: Pojačanje za naše jedinice, stiglo 56 vozila, dolazi još /foto, video/

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/Andrija GavrilovicTerenska vozila UAZ patriot stigla u Vojsku Srbije
Terenska vozila UAZ patriot stigla u Vojsku Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska Srbije dobila je veliko pojačanje, po prvi put posle 14 godina nabavljeni su novi terenski automobili. U jedinice Vojske Srbije biće raspoređeno 56 UAZ patriota koji su stigli iz Rusije, a do kraja oktobra treba da ih stigne još osam.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao vozila u pančevačkoj „Utvi“, kazao je da je reč o neborbenim putničkim terenskim vozilima, koja su namenjena Vojnoj policiji, jedinicama Kopnene vojske i za svakodnevnu upotrebu svih naših pripadnika.

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/Andrija GavrilovicDo oktobra treba da stigne još osam vozila, uz 56 koja su sada dopremljena
Srpska vojska na ruski pogon: Pojačanje za naše jedinice, stiglo 56 vozila, dolazi još /foto, video/ - Sputnik Srbija
Do oktobra treba da stigne još osam vozila, uz 56 koja su sada dopremljena

„Konačno možemo da kažemo da imamo nova vozila koja će biti i bezbednija i sigurnija za sve naše pripadnike i da smo ovim počeli da obnavljamo vozni park Kopnene vojske. Počeli smo da obnavljamo vozila koja su potrebna za svakodnevni život i rad svih naših pripadnika, posebno onih koji idu na teške terene, kod nekih isturenih mesta, u Kopnenoj zoni bezbednosti, svuda tamo gde je potrebna velika prohodnost vozila, gde je naravno potrebna i sigurnost i da može da odgovori na sve vremenske uslove i vremenske izazove“, naglasio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je dodao da su vodili računa i o odnosu cena - kvalitet, o mogućnostima našeg budžeta, ali i o potrebama naše vojske.

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/Andrija GavrilovicUAZ će koristiti Kopnena vojska, a može da savlada i najzahtevnije terene
Srpska vojska na ruski pogon: Pojačanje za naše jedinice, stiglo 56 vozila, dolazi još /foto, video/ - Sputnik Srbija
UAZ će koristiti Kopnena vojska, a može da savlada i najzahtevnije terene

„Svaki segment naše vojske zaslužuje da bude obnovljen, da mu se podjednako posvetimo“, dodao je Vulini.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Andrija GavrilovicUAZ patriot koriste i ruska i beloruska vojska
Srpska vojska na ruski pogon: Pojačanje za naše jedinice, stiglo 56 vozila, dolazi još /foto, video/ - Sputnik Srbija
UAZ patriot koriste i ruska i beloruska vojska

Načelnik Odeljenja za saobraćaj i transport Generalštaba pukovnik Dragiša Zinaja rekao je da su vozila opremljena uređajima za povećanje prohodnosti, da se mogu koristiti i van puteva i da uz pogon na sva četiri točka, postoji mogućnost blokade zadnjeg diferencijala i mogućnost korišćenja vozila u sporohodnim stepenima prenosa.

UAZ Patriot je rusko terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka, koje koriste pripadnici ruskih i beloruskih oružanih snaga.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala