Podgorica: Svešteniku krivična prijava – u Hramu više od 40 vernika

© Sputnik / Nebojša PopovićDuga na nebu iznad hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
Duga na nebu iznad hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protiv sveštenika Branka Vujačića policija je podnela krivičnu prijavu, jer je služio verski obred u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pred više od 40 vernika, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, jutros su oko 9.30 časova u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zatekli preko 40 građana za vreme obavljanja verskog obreda koji je služio B.V.

„Ovako je prekršena mera Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra“, saopšteno je iz policije, prenosi RTCG.

Mitropolija crnogorsko primorska (MPC) ocenila je da je reč o novom nasilju nad crkvom, da je policija bez pisanog naloga upala i snimala vernike koji su se u tom momentu molili u Hramu, a posle liturgije policajci su legitimisali vernike.

„Na dan kada je odlukom Velikog suda Turske i ukazom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana velika crkva premudrosti božije u Carigradu iz šestog veka pretvorena u džamiju, izvršivši nasilje nad jednim od najvećih hrišćanskih svetinja, u Podgorici u Sabornom Hramu su opet policijske snage u toku svete liturgije, bez pisanog naloga, upale i snimale vernike koji su se u tom momentu molili u Hramu“, navela je MPC na sajtu.

„Nakon liturgije policajci su legitimisali vernike, a svešteniku Branku Vujačiću uručen je poziv da se javi u Centar bezbednosti. U prisustvu advokata Božidara Milonjica, otac Branko je dao izjavu nakon koje mu je saopšteno da je protiv njega pokrenuta krivična prijava“, navela je Mitropolija, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala