Kremlj poručuje Zelenskom: Minske sporazume ne treba dešifrovati, sve je prosto napisano

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Minski sporazumi su sadržajni i uključuju detaljne formulacije, dokument ne zahteva dešifrovanje, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U poslednjih nekoliko meseci bilo je teško ne obratiti pažnju na doslednu politiku Kijeva na različitim nivoima, usmerenu, ako ne na urušavanje dokumenta, onda na to da se minski kompleks mera, koji je kamen temeljac u procesu regulisanja, podvrgne brojnim pitanjima. Teško je reći šta se tamo može dešifrovati, jer je sve prilično prosto napisano i dokument sadrži detaljne formulacije. Kontakti će biti nastavljeni“, rekao je Peskov, komentarišući zahtev predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da se dešifruju Minski sporazumi o Donbasu.

„Želimo da dešifrujemo svaku tačku ‘Minska’, tada ćemo znati ili ćemo videti da li smo u stanju da ispunimo to ili ne“, rekao je prethodno Zelenski.

Podsetimo, tim povodom se nedavno oglasila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je saopštila da je Ministarstvo spremno da pomogne predsedniku Ukrajine da dešifruje tekst Minskih sporazuma.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala