Masovna tuča Jermena i Azerbejdžanaca u Moskvi /video/

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaPolicijsko vozilo
Policijsko vozilo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naoružani doseljenici iz Jermenije organizovali su napad u moskovskom restoranu „1001 noć“, izjavio je potpredsednik Saveza Azerbejdžanaca Rusije Elunur Gusejnov za televiziju „360“. U toku iste noći, Azerbejdžanci su zaustavljali automobile sa jermenskim tablicama i tukli vlasnike.
„Restoran ‘1001 noć’ pripada Azerbejdžancu. Otprilike petnaestak Jermena napalo je jednog Azerbejdžanca“, rekao je Gusejnov.

Prema njegovim rečima, napadači su tukli i prodavca voća, razbijajući lubenice i dinje o njegovu glavu.

Na ulicama ruske prestonice Azerbejdžanci su u toku noći tražili automobile sa jermenskim tablicama, zaustavljali ih, lupali vozila i udarali njihove vlasnike.

Predstavnik Saveza Jermena Rusije David Tonojan rekao je da je njegov prijatelj uboden nožem u tuči, ali nije otkrio detalje i pozvao je svoje sunarodnike da ne podležu panici i histeriji.

Nakon masovne tuče na jugostoku Moskve privedeno je 13 osoba.

Jerevan: Baku pokušava da nemire prebaci na teritoriju Rusije

Azerbejdžanska strana „pokušava da prebaci napetu situaciju sa jermensko-azerbejdžanske granice na teritoriju Rusije i stvori sukob između zajednice dva naroda“, navedeno je u saopštenju ambasade Jermenije u Moskvi.

„To se naročito dešava na trgovinsko-ekonomskim platformama Moskve i drugim gradovima Rusije, koji su na neki način povezani sa vlastima Azerbejdžana“, navedeno je u dokumentu.

Jermenska ambasada je saopštila da su postupci azerbejdžanske strane „namerni“.

„Svrha ovih provokacija je da potkopa temelje međunacionalne harmonije u Rusiji, doprinese rastu tenzija u multinacionalnom društvu i stvori presedane za konfliktne situacije u zemlji“, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala