Krim: Kad Turčinov krene u „juriš na poluostrvo“ ─ neka ponese belu zastavu

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava na Krimu
Ruska zastava na Krimu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krimski senator i član Odbora za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Sergej Cekov posumnjao je u psihičko zdravlje bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandra Turčinova nakon izjave da je spreman da juriša na Krim, i posavetovao mu da sa sobom ponese belu zastavu.
„Ovo je krajnje bezobrazna izjava. Postavlja se veliko pitanje mentalnog stanja i uravnoteženosti samog Turčinova, koji širi takve bezumne i neadekvatne izjave. Ako razmišlja o jurišu na Krim, savetujem mu da odmah uzme belu zastavu sa sobom kako bi se smirio. Ako neko zaista i odluči da objavi rat Rusiji, trebalo bi odmah da se preda“, istakao je Cekov.

Prema njegovim rečima, Turčinov i ukrajinski političari poput njega nisu u stanju da objektivno procene trenutnu međunarodnu situaciju i da predlože pozitivnu agendu za Ukrajinu.

„Oni i dalje idu ratnim putem i smatraju Rusiju glavnim neprijateljem, iako ljudi, koji objektivno procenjuju situaciju, shvataju da su glavni neprijatelji Ukrajine ličnosti poput Turčinova i ukrajinskih nacionalista“, izjavio je krimski senator.

„Hrabar“ jer zna da nema ništa od juriša na Krim

Istovremeno, ruski senator Aleksej Puškov istakao je da je Turčinov daje takve izjave, jer je svestan da napada na Krim neće ni biti.

„Turčinov je rešio da pokaže retku hrabrost i spremnost da stane ‘u prve redove jurišnog bataljona’, jer zna da neće biti naređenja o napadu Krima. (Ukrajinski predsednik Vladimir) Zelenski neće izdati takvo naređenje, kao što to nije učinio ni (njegov prethodnik Petro) Porošenko“, rekao je Puškov.

Ruski senator je njegovu izjavu nazvao pokušajem da privuče pažnju na sebe pseudo-herojstvom.

​Šef partije Evropska solidarnost Aleksandar Turčinov izjavio je ranije da je spreman da lično juriša na Krim ukoliko predsednik Vladimir Zelenski donese odluku da napadne poluostrvo.

Ranije su u Ukrajini izjavili da su pripremili strategiju za „deokupaciju Krima“, ali nisu poznati detalji ovog plana.

Ruske vlasti su više puta izjavile da je pitanje Krima „konačno zatvoreno“. Osim toga, Moskva je upozoravala da je poluostrvo dobro zaštićeno, a svi pokušaji provokacije će odmah biti zaustavljeni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala