Bivši sekretar Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine: Spreman sam lično da jurišam na Krim

© Press-služba prezidenta Ukrainы / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine Aleksandar Turčinov
Sekretar Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine Aleksandar Turčinov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine i šef partije Evropska solidarnost Aleksandar Turčinov izjavio je za portal „Cenzor“ da je spreman da lično juriša na Krim ukoliko predsednik Vladimir Zelenski donese odluku da napadne poluostrvo.

„Odgovarao sam na pitanja istražitelja o razlozima zbog kojih se nije sprovela ofanzivna operacija na Krimu i, ako je potrebno, spreman sam da odgovaram još. Sadašnjem predsedniku biće mnogo teže da odgovori na ova pitanja. Ako iznenada odluči da krene u ofanzivu, ja ću biti na čelu jurišnog bataljona“, rekao je Turčinov, prenosi portal.

On je dodao da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, nakon što je Moskva raskinula Harkovske sporazume, kojima je ruskim trupama dozvoljeno da budu na poluostrvu i pre prisajedinjenja, nema ograničenja za „zaštitu zemlje od agresije i oslobađanje Krima“.

Ranije su u Ukrajini izjavili da su pripremili strategiju za „deokupaciju Krima“, ali nisu poznati detalji ovog plana.

Ruske vlasti su više puta izjavile da je pitanje Krima „konačno zatvoreno“. Osim toga, Moskva je upozoravala da je poluostrvo dobro zaštićeno, a svi pokušaji provokacije će odmah biti zaustavljeni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala