Zaharova: „Beli šlemovi“ iza humanitarne fasade skrivaju saradnju sa terorizmom

© AFP 2023 / Msallam ABDALBASETAktivisti "Belih šlemova" u potrazi za preživelima nakon izveštaja o vazdušnom napadu u Tišrinu severoistočno od Damaska
Aktivisti Belih šlemova u potrazi za preživelima nakon izveštaja o vazdušnom napadu u Tišrinu severoistočno od Damaska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizacija „Beli šlemovi“ iza fasade humanitarnog brenda skriva pljačke i direktno saučesništvo sa terorizmom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Zapadni sponzori još uvek nisu odustali od podrške ‘Belim šlemovima’ i strukturama povezanim sa ovom organizacijom. Sa svoje strane, više puta smo isticali da iza demonstrativne fasade humanitarnog brenda stoje prave pljačke, reketiranje, grabež, namerno dezinformisanje, insceniranje hemijskih napada, vazdušni i artiljerijski napadi i jednostavno direktno saučesništvo sa terorizmom“, rekla je Zaharova na redovnom brifingu.

Organizacija „Beli šlemovi“, koja je stekla široku popularnost i podršku na Zapadu, proglasila je za svoj cilj spasavanje civila u ratnim zonama, ali je sirijske vlasti optužuju da ima veze sa ekstremistima i vrši neprijateljske propagandne aktivnosti.

Ministarstvo spoljnih poslova nazivalo je aktivnosti „Belih šlemova“ elementom informativne kampanje za ocrnjivanje sirijskih vlasti i, između ostaloh, ih optuživalo za provokacije koje su Zapadu dale povod da optuži Damask za upotrebu hemijskog oružja i izvrši napad na sirijske vladine snage.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala