Zaharova: Apsurdne optužbe za mešanje Rusije u izbore u Severnoj Makedoniji

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužbe zapadnih zemalja na račun Rusije za mešanje u parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji nemaju nikakve osnove, izjavila je na redovnom brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je navela da je bilo nemoguće ne primetiti seriju široko rasprostranjenih video-poruka visokih zapadnih političara, uključujući i šefove vlada, ministre, tokom predizborne kampanje u Severnoj Makedoniji. Ona je primetila da su oni otvoreno i uporno pozivali Severne Makedonce da glasaju za jednu ili drugu stranku.

„U kontekstu tako teških činjenica otvorenog mešanja u poslove strane države, beskrupulozne, apsolutno neosnovane špekulacije o prisustvu neke ruske ruke na izborima širom sveta izgledaju prosto apsurdno“, zaključila je Zaharova.

Na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji pobedila je vladajuća stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije Zorana Zaeva, koja je osvojila 46 mandata. Opozicioni VMRO-DPMNE osvojio je 44 mandata, Demokratska unija za integraciju Alija Ahmetija 15, Alijansa za Albance 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno mesto u makedonskom Sobranju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala