Vulin s Bocan-Harčenkom: Saradnja na istorijskom vrhuncu

© Foto : Ministarstvo odbreneAleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko
Aleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom su ocenili da je saradnja dva ministarstva odbrane i vojski na istorijskom vrhuncu i naglasili značaj nastavka vojnotehničke saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Rusija: Putinova poseta Srbiji moguća na jesen

Ministar odbrane zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Ruske Federacije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko naglasio je da Ruska Federacija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju te dodao da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.

Ministar Vulin prihvatio je poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua da prisustvuje zatvaranju šestih „Međunarodnih vojnih igara“ u Ruskoj Federaciji na kojima Vojska Srbije tradicionalno učestvuje.

Pripadnici Vojske Srbije ove godine nadmetaće se u dve discipline u Ruskoj Federaciji – „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, a u Republici Belorusiji u disciplini „Snajperska granica“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala