Vašington: Napredak u odnosima sa Moskvom – skoro nemoguć

CC0 / Pixabay / SAD Rusija zastavice
SAD Rusija zastavice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Spoljna politika koju vodi Rusija onemogućava postizanje napretka u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je zamenik američkog državnog sekretara Stiven Bigan.
„Poslednji koraci koje smo preduzeli u vezi sa Rusijom deo su naših recipročnih mera protiv dugogodišnjeg modela ponašanja (Rusije), koji čini gotovo nemogućim postizanje progresa u odnosima sa Rusima u bilo kom obliku“, rekao je Bigan, odgovarajući na pitanje šta je zapravo prouzrokovalo sankcije koje je Amerika nedavno uvela ruskom preduzetniku Evgeniju Prigožinu i licima i kompanijama, povezanim s njim.

Podsetimo, Uprava za kontrolu stranih aktiva Ministarstva finansija SAD je 17. jula unela na sankcioni spisak lica i kompanije povezane sa Prigožinom, za koga Amerika tvrdi da je povezan sa ruskim vlastima.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće pojasnio je da su sankcije uvedene kompanijama koje „tajno izbegavaju sankcije u Sudanu, Hongkongu i na Tajlandu“ i optužio ih je za „strano mešanje u demokratske procese“.

Prigožin je već nekoliko godina pod američkim sankcijama, pod optužbom da je umešan u sukob u Ukrajini i za „umešanost u američke predsedničke izbore“.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala