Čović: Rusija ne stoji iza nereda u Beogradu, Zapad podiže ekstremnu desnicu /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićProtest ispred Skupštine Srbije
Protest ispred Skupštine Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne stoji ni iza kakvih nereda u Beogradu. Kada Zapad radi, a ovo izgleda tako, onda oni obično finansiraju najekstremnije desničarske grupe, kako bi se proizveli ili izazvali takvi neredi.

Ovako je na pisanje „Srpskog telegrafa“ da „duboka država Rusije ruši Vučića iz Putinovih leđa“ reagovao bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“.

Zapad podiže ekstremni desnicu, a ne Rusija

Pisanje tog lista, kaže naš sagovornik, nije zasnovano na činjenicama, jer, koliko on zna, Ruska Federacija nikada nije imala duboku državu, već oligarhe koji su zarad sopstvenog bogaćenja nešto „muljali“ po politici, a jedan takav primer je Oleg Deripaska, koji je finansirao nezavisnost Crne Gore.

„Međutim, posle 30 godina političkog staža, potpuno sam siguran da Rusija ne stoji ni iza kakvih događaja u Beogradu. Kada Zapad radi, a ovo izgleda tako, onda oni obično finansiraju ekstremnije desničarske grupe. Naravno, analizira se ambijent koji je bio pun naboja i nezadovoljstva zbog svega što nam se dešava i to ne samo nama, već i u čitavom svetu“, rekao je Čović.

On naglašava da je interesantan trenutak plasiranja vesti o navodnoj „ulozi Rusije“, jer se upravo sada u Beogradu održava nedelja NATO-a sa razočaravajućim rezultatima — samo 24 odsto građana Srbije podržava put u tu Alijansu.

„Možemo tome da dodamo sve njihove ’prepelice‘ u pojedinim nevladinim organizacijama koje tajno finansiraju. To su projekti od nekoliko desetina hiljada evra, ali sam veoma zabrinut kada ti ljudi počnu da brane Srbiju. Potpuno sam siguran da su svi njihovi stavovi anacionalni i nepatriotski“, objašnjava Nebojša Čović.

Rusija pouzdan partner — za Srbe se 1999. neće ponoviti

Očigledno je korona pokrenula velike grudve koje će napraviti lavinu geopolitičkih, globalnih promena u svetu, ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da se više 1999. godina za Srbe neće ponoviti, kaže Čović.

„Za mene je Rusija pouzdan partner i nisam za teoriju da nas Rusi sada drže u nekom položaju zarad sopstvenih interesa i da su oni veći Srbi od nas samih kada je Kosmet u pitanju. To bih preveo opet na jednu spekulaciju, a to je trgovina oko Krima“, rekao je on.
Naš sagovornik smatra da treba voditi računa, jer je odnos između predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića i uopšte naših državnih organa potpuno otvoren i iskren i da to ne treba rušiti i destabilizovati, jer vremena koja dolaze traže da imamo iskrene saveznike, a njih Srbija nema mnogo.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala