Od 1. avgusta građani će ponovo moći da stopiraju rate na kredite

CC0 / Pixabay / Virus korona i novac
Virus korona i novac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve rate kredita koje imaju privrednici i građani, ponovo će biti moguće stopirati od 1. avgusta.

Kako je je objavio „Blic“, tada na snagu stupa nova odluka o moratorijumu, koji bi, prema najavama, trebalo da traje dva meseca.

„Svi prateći detalji trebalo bi da budu usvojeni na vanrednom sastanku Izvršnog odbora centralne banke u ponedeljak, kada će javnosti biti i saopštena kompletna nova mera“, potvrdili su u centralnoj banci.

Podsetimo, u prvom paketu podrške, moratorijum na sve kredite je trajao tri meseca. Ovakvu mogućnost iskoristilo je više od 94 odsto dužnika u privredi i među građanima.

Moratorijum je automatski odobravan svim korisnicima kredita, a oni koji su želeli da nastave sa redovnom otplatom zajma, morali su da se jave svojoj banci.

U sklopu drugog paketa mera država će ići i sa isplatom 60 odsto minimalca za sve radnike zaposlene kod preduzetnika, kao i u mikro, malom i srednjem preduzeću. Prvu isplatu treba očekivati 10. avgusta, a drugu u septembru.

Država je prethodno privredu podržala sa tri mesečna minimalca. Prvi je na račune kompanija uplatila početkom maja, drugi 4. juna, a treći 7. jula. Velika preduzeća dobila su tri puta po 15.000 dinara za svakog radnika, a svi ostali po 30.000, odnosno po ceo minimalac.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala