Gradonačelnik Moskve: Situacija u gradu stabilna

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAutomobili u ulici u Moskvi
Automobili u ulici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u Moskvi je stabilna, ali i dalje treba preduzimati mere predostrožnosti, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Prema njegovim rečima, to se tiče i javnog prevoza i tržnih centara.

On je dodao da se Moskva što se tiče saobraćaja, za 90 odsto vratila na nivo iz perioda pre virusa korona.

Grad je otvoren otprilike 90 odsto. U poređenju sa saobraćajem koji je bio prošle godine, ove godine u istom periodu otprilike ima 89-90 odsto saobraćaja u odnosu na nivo od prošle godine. Može se reći da se grad u svojoj dinamici potpuno obnovio. To znači i aktivnost biznisa i aktivnost različitih uslužnih sektora i preduzeća“, objasnio je Sobjanjin za televiziju „Rusija 24“.

Šetalište Stari Arbat u Moskvi - Sputnik Srbija
Moskva prešla na sledeću fazu ukidanja ograničenja

Što se tiče razvoja pandemije virusa korona, on će zavisiti od situacije sa vakcinacijom, a virus će biti još dugo sa nama, smatra gradonačelnik.

„Sam virus korona nigde nije nestao. Niko ga neće uništiti. To je jednostavno virus koji će živeti sa nama veoma dugo, tako da, naravno, baš kao i protiv gripa, moramo da se vakcinišemo. Razvoj pandemije u narednim periodima će zavisiti od toga“, istakao je Sobjanjin.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 15,4 miliona ljudi, od čega je više od 631 hiljade umrlo. U Rusiji je do sada zabeleženo 795.038 slučajeva zaraze virusom korona, od kojih je 12.892 umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala