Đurić: Tražili smo kaznu za Staro Gracko i druge zločine OVK

© Foto : Eparhija raško -prizrenskaKosovo i Metohija 23.7.2016.- Obeležavanje godišnjice ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku kod Lipljana
Kosovo i Metohija 23.7.2016.- Obeležavanje godišnjice ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku kod Lipljana  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavio je da eskpertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima u dijalogu Beograda i Prištine.

Prema nezvaničnim informacijama, delgacija Prištine je odbila poziv EU za sutrašnje razgovore o ekonomskoj saradnji.

„Mi ćemo doći i razgovarati sa Evropskom komisijom o finasijskoj pomoći našem regionu“, izjavio je Đurić za Tanjug.

Delegacija Beogrda na čelu sa Markom Đurićem je nakon razgovora na ekspertskom nivou sa predstavnicima Prištine i EU otišla u srpsku pravoslanu crkvu u Briselu „Sveti Sava”, gde su na godišnjicu masakra u Starom Grackom odali poštu ubijenim srpskim žeteocima.

Prema rečima Đurića, delegacija Beograda danas je u Briselu tokom tehničkih razgovora o nestalima i raseljenima sa KiM zatražila kažnjavanje zločinaca iz OVK i podsetila da „niko nikada nije odgovarao“ za zločin u selu Staro Gracko kod Lipljana, ali ni za mnoge druge terorističke napde na Srbe na KiM.

Tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine počeli su i završili se bilateralnim sastancima s posredicima Evropske unije u dijalogu o normalizaciji odnosa.

Tokom popodneva održan je i zajednički sastanaka sve tri strane.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala