„Asus“ predstavio supermoćni gejmerski smartfon

© Foto : AsusSmartfon ROG Phone 3
Smartfon ROG Phone 3  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Asus“ predstavila je gejmerski smartfon „ROG Phone 3“. Telefon ima procesor i podršku za igrice „Kvalkom“, prenosi portal „GSMArena“.

Uređaj je opremljen „AMOLED“ ekranom od 6,59 inča rezolucije 2340 x 1080 piksela i maksimalne brzine osvežavanja od 144 herca. Smartfon ima ugrađen čip „Snepdragon 865+“ i do 16 gigabajta radne memorije, što ga čini jednim od najmoćnijih telefona na svetu. Može da ima do 512 gigabajta interne memorije standarda „UFS 3.1“.

Telefon poseduje tri kamere rezolucije od 64, 13 i 5 megapiksela, uz mogućnost snimanja „8K-videa“. Kapacitet baterije telefona je 6.000 miliampera na sat, sa mogućnošću brzog punjenja 30 vati. Proizvođač naglašava da smartfon može da se podesi prema potrebama korisnika.

Uređaj podržava i specijalne alate za igrice. Na primer, na njega može da se instalira kompaktni „kuler“ „AeroAktiv kuler 3“, koji hladi telefon za čak četiri stepena.

Cena telefona je od 800 evra, za verziju sa osam gigabajta radne memorije i 256 gigabajta interne memorije. Najmoćniji model ima 12 gigabajta radne memorije i 512 gigabajta interne memorije i koštaće 1.100 evra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala