Opet haos u Americi: Tramp šalje federalne snage u Čikago /video/

© AP Photo / Noah BergerProtest u Americi
Protest u Americi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp rekao je na konferenciji za novinare da će se odmah pobrinuti da se federalne snage rasporede u Čikagu, nakon nedavnog nasilja koje se dogodilo u tom gradu.

"Ni jedna majka nikada ne bi trebala da drži svoje mrtvo dete u naručju samo zato što političari odbijaju da učine ono što je neophodno kako bi obezbedili svoj kvart i obezbedili svoj grad", podvukao je američki predsednik.

Tramp je takođe rekao i da je u mnogim drugim gradovima neophodna intervencija federalnih snaga.

Istakao je da su lideri u tim gradovima ili "suviše ponosni" ili "suviše politični" ako odbiju pomoć saveznih službenika koji rade po naredbama.

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lajtfut objavila je u utorak uveče na Tviteru da "trupama Donalda Trampa nije dozvoljeno da dolaze u grad i terorišu naše stanovnike".

Neredi u Sijetlu

Novi sukob između policije i demonstranata u SAD, ovaj put u Sijetlu, bio je vrlo dramatičan, a desetak ljudi je povređeno.

Do sukoba je došlo kada je policija pokušala da od zgrade udalji čoveka koji je kišobranom blokirao pogled sigurnosne kamere s policijske stanice.

Kako su mu prišli, tako je grupa demonstranata krenula da ih gađa tvrdim predmetima, između ostalog i pirotehničkim sredstvima.

Demonstranti su takođe i razbili nekoliko prozora na policijskoj stanici, ali i okolnim zgradama.

Jedan od policajaca zadobio je opekotine na vratu i morao je da bude hitno hospitalizovan.

U ovom sukobu, policija je koristila biber sprej, a zbog nereda dve osobe su uhapšene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala