Ruska ambasada uputila protestnu notu Stejt departmentu zbog napadnutih novinara

© AP Photo / Noah BergerPripadnici američke savezne policije tokom sukoba sa demonstrantima u Portlandu
Pripadnici američke savezne policije tokom sukoba sa demonstrantima u Portlandu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama uputila je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova zbog postupaka policije protiv ekipe „Prvog kanala“, izjavio je ambasador Anatolij Antonov.

„Zbog ove grozne činjenice Stejt departmentu je upućena protestna nota. Zahtevali smo da se sprovede temeljna istraga i da nas obaveste o njenim rezultatima. Podsetili smo da još uvek nismo dobili odgovor na prethodnu notu od 31. maja, koja se tiče napada policije na Mihaila Turgijeva, novinara agencije RIA Novosti u Mineapolisu“, navodi se u saopštenju Antonova objavljenom na Fejsbuk stranici ruskog diplomatskog predstavništva.

Prema njegovim rečima, ambasada će skrenuti pažnju organizacija za zaštitu ljudskih prava koje prate narušavanja prava medijskih radnika na incident koji se desio ekipi „Prvog kanala“ u Portlandu.

Američka policija napala je u Portlandu ekipu ruske TV stanice „Prvi kanal“ koja je tokom noći izveštavala sa protesta u tom gradu. Ekipa je snimala reportažu o neredima u kojima su učesnici opkolili lokalni sud. U zgradi su bile smeštene snage savezne policije, dovedene u grad uprkos nezadovoljstvu lokalnih vlasti. Oboje napadnutih novinara nosili su novinarske akreditacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala