Razbijena moćna sekta koja je seksualno zlostavljala maloletnike više od 30 godina /video/

Pratite nas
Italijanska policija izvršila je raciju u, kako su je nazvali, „vrlo moćnoj“ sekti, za koju kažu da je bila ukorenjena u nekoliko gradova širom zemlje, da je plenila mlade žene, od kojih su mnoge bile maloletne i seksualno ih zlostavljala i mučila.

Sekta je razbijena nakon dugotrajne dvogodišnje provere aktivnosti kulta, nazvane „Operacija Dionis“, saopštila je u ponedeljak policija Novare. Tokom proteklog vikenda, organi za sprovođenje zakona izvršili su desetine pretresa širom zemlje, uglavnom u gradovima severne Italije, uključujući Novaru, Milano, Đenovu i Paviju.

Sektom je rukovodio 77-godišnji muškarac iz Novare, rekla je policiji jedna od žrtava kulta. Dok identitet vođe sekte nije obelodanjen, policija je rekla da je njegovim sledbenicima bilo dopušteno da ga nazivaju samo „doktor“ ili otvoreno „on“ i da su tog čoveka smatrali nekom vrstom boga. Glavni članovi kulta nazivali su se „zverima“, dok su potencijalni regruti smatrani njihovim „plenom“.

Sekta je ciljala prvenstveno na mlade žene, uključujući i maloletne i navodno je obećavala „izabranima“ ulazak u „magičan, fantastičan i tajni svet“ i paljenje „unutrašnje vatre“, između ostalog, rekli su istražitelji. U stvarnosti se, međutim, sva „magija“ vrtela oko različitih seksualnih praksi, često „ekstremnih i bolnih“, kao i mučenja. Žrtve su bile prisiljene da prekinu svoje veze sa spoljnim svetom, postajući zavisne od sekte i lično od „doktora“.

Snimci koje je policija prikupila iz arhiva kulta pokazuju kako polugoli članovi izvode ritualne plesove.

Sekta je imala velik legalni front, uključujući nekoliko prodavnica, psihološki centar, pa čak i izdavačku kuću, što joj je dozvoljavalo da godinama slobodno posluje i zarobljava žrtve.

Članovi ispranih mozgova radili su u legalnim ustanovama sekte i morali su da „doniraju“ velike sume novca organizaciji. Da bi cela šema bila isplativija, kult je pokušao da regrutuje nove članove iz bogatih porodica, saopštila je policija.

Istraga se pokazala posebno teškom, napomenuli su iz policije, jer je organizacija praktično bila „neprobojna“, pošto su članovi sekte pokazali izuzetnu lojalnost. Mnogi od članova kulta pretrpeli su „dugotrajna psihološka oštećenja“, a nekima su mentalne sposobnosti čak trajno oslabljene.

Smatra se da je kult aktivan bar od 1980-ih, kada je sada već razbijena organizacija stvorena nakon spajanja dve manje sekte. Vlastima je decenijama ostao nezapažen, sve dok jedna od žrtava nije uspela da delimično prevaziđe svoju zavisnost od organizacije i obavesti policiju o aktivnostima kulta.

Do sada je 26 ljudi pod istragom zbog aktivnosti u kultu, a broj će verovatno rasti, s obzirom na to da je organizacija delovala decenijama. Za sada nije utvrđen ukupan broj žrtava kulta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala