Najjači utisci francuskog bajkera za vreme vožnje po sibirskim nedođijama /video/

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaMoto trke kod Novosibirska
Moto trke kod Novosibirska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski motociklista Ksavje de Sultre, višestruki učesnik Dakar relija je izjavio da je bio oduševljen bespućima kojima je vozio kroz Sibir za vreme reli maratona Put svile 2019. godine.

„Na početku je na trasi bilo mnogo blata, prolazila je kroz šumu. Na delu trase kroz sibirske tajge išao sam mnogo brže, iako su putevi teško prohodni. Čak se i na teškim trasama mogla razviti brzina od 80 kilometara na sat. Bilo je neki manjih problema i sa motorom, ali to nije važno. Na toj etapi sam pomislio: ako su sve trase u Rusiji ovakve, onda je to za mene odlično“, - rekao je De Sulte u intervjuu za reli-kanal „Put svile“ na Jutjubu.

„'Put svile' mi je dao jedinstvenu mogućnost da budem u Rusiji, Mongoliji i Kini. To je divan osećaj. Mislili smo da će u Irkutsku biti sneg i hladnoća, pa sam poneo mnogo odeće za zimski period. Ispostavilo se da su i na Bajkalskom jezeru zapanjujući pejzaži. Nikakve medvede nisam video“, dodao je on.

„Put svile“ je 2019. godine prolazio teritorijom Rusije, Mongolije i Kine. De Sultre se, vozeći „Jamahu“, povukao sa trke u drugoj etapi.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala