Bez vakcine neće biti Olimpijskih igara ni naredne godine

© EPA / KYODOSat koji odbrojava do početka Olimpijskih igara u Tokiju
Sat koji odbrojava do početka Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Organizacionog odmora Letnjih olimpijskih igara „Tokio 2020“ Esiro Mori smatra da će razvoj vakcina i metoda lečenja virusa korona biti ključan faktor pri donošenju odluke o održavanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sledeće godine, prenosi televizija „NHK“.

 

Prema njegovim rečima, najvažniji faktor koji će se uzimati u obzir prilikom donošenja odluke o održavanju igara je da li će uspeti da drže pod kontrolom virus i da li će biti napretka u razvoju vakcina ili metoda lečenja kovida 19. On ne isključuje mogućnost da Olimpijada neće biti održana ukoliko se situacija ne promeni, ali da će konačnu odluku doneti Međunarodni olimpijski komitet.

Mori smatra da će biti teško ponovo odgoditi igre ako se ne održe ni sledeće godine. On je objasnio da gradovi-domaćini Olimpijade određeni do 2028. godine. Peking će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, a Pariz Letnjih 2024. godine. Prema njegovom mišljenju, teško da će Pariz odustati od toga da bude domaćin Olimpijade.

Kada je reč o smanjenju broja gledalaca kako bi se smanjili troškovi i sprečilo zaražavanje, Mori kaže da je to lakše reći nego uraditi. Ističe da organizatori za sada ne razmatraju opciju bez publike.

Krajem marta je saopšteno da se Letnje olimpijske igre odlažu za 2021. godinu zbog virusa korona.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala