Metro, pijaca, tržni centar, sud: Ukrajinu zahvatio talas „miniranja“ /video/

© Sputnik / Grigoriй Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaPolicija Ukrajine
Policija Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska policija demontirala je dve improvizovane eksplozivne naprave kod pijace „Minski“ i sumnjivi paket kod metro stanice „Minska“ u Kijevu, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko. Policija je takođe primila dojave o postavljenim eksplozivima u Apelacionom sudu i tržnom centru.

„Demineri su upravo deaktivirali dve improvizovane eksplozivne naprave na pijaci 'Minski'. Oko 12 časova primili smo anonimnu dojavu o postavljenom eksplozivu kod dva kioska. Policija je proverila tu informaciju i pronašli su opasne predmete. Eksplozivi su deaktivirani“, rekao je Kličko.

Kako navodi pres-služba policije Kijeva, demineri su neutralizovali i sumnjivi paket, pronađen pored jednog kioska koji se nalazi pored stanice metro „Minska“ u Kijevu.

„Danas je policija dobila dojavu da je ispred metro stanice 'Minska' postavljen eksploziv. Na naznačenu adresu hitno je upućena operativno-istražna grupa Uprave policije, patrolna policija, demineri i kinolozi sa službenim psima“, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju policije, tokom pretresa teritorije stručnjaci su pronašli sumnjivi paket pred jednog kioska.

„Zbog bezbednosti, na licu mesta su ga onesposobili. Ostaci su poslati na ispitivanje. Na licu mesta se nalazi policija koja proverava okolnu teritoriju“, precizirano je iz policije.

Pored toga, Državna služba Ukrajine za vanredne situacije saopštila je da su dobili dojavu da je „miniran“ i Apelacioni sud u Kijevu. Na lice mesta su izašli demineri.

Kako se navodi, stigla je dojava i o „miniranju“ tržnog centra „Ošn plaza“. U toku je evakuacija, prenosi „RBK Ukraina“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala