Lavrov: Još uvek postoje šanse za očuvanje iranskog nuklearnog sporazuma

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra da i dalje postoje šanse da se očuva Zajednički sveobuhvatni akcioni plan za rešavanje iranskog nuklearnog programa.

„Uvereni smo da još postoje šanse za povratak Akcionog plana u stabilan tok, u krajnjem slučaju vi, naši iranski prijatelji, činite sve što je moguće za to“, rekao je Lavrov otvarajući sastanak u Moskvi sa svojim iranskim kolegom Muhamedom Džavadom Zarifom.

Ministar je naglasio da se ovog stava drži i Peking, a i „preostali članovi Akcionog plana iz Evrope i dalje pokazuju interesovanje za njega“.

On je istakao da je destruktivna politika američkih kolega koji teže potpunom rušenju ovog važnog dokumenta i drugih dogovora u cilju kontrole i neširenja naoružanja.  

Lavrov je dodao da na sastanku namerava da razgovara o dodatnim koracima, pre svega pravnim, koji bi trebalo da se preduzmu na osnovu rezolucije 2231 Saveta bezbednosti, koja je predstavlja celinu sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom i upravo kao takva treba da se realizuje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala